Adaugă
Publicitate

intre 10:00 si 13:30 Program complet

Atelier, curs

Școala Prems

Elena Loghin

120 - 150 lei

Imbunatățește Sesizează

1083 0

Prezentare

Majoritatea părinților își doresc pentru copiii lor tot ce e mai bine: putere interioară, un sens bun al existenței, relații autentice cu cei din jur, succes la școală și la locul de muncă. Dar în principal, fericirea le-o doresc. Astfel, nu e nimic neclar legat de ce ne dorim pentru copiii noștri! Întrebarea cea mai arzătoare este cum să îi ajutăm pe copii să atingă toate lucrurile acestea pe care am vrea ca ei să le aibă?

Studiile recente arată că reușita copilului tău este direct proporțională cu stima lui de sine. Iar diferența dintre copiii / adulții care trăiesc viața din plin și funcționează la capacitatea lor maximă și cei care trec prin viață neexplorând-o este dată de gradul său de stimă de sine.

Dar ce este stima de sine? Este felul în care o persoană se percepe pe sine și se place. Când ai sentimentul acesta te bucuri că tu ești tu!! Stima de sine nu trebuie confundată cu atitudinea de a fi „încrezut” sau cu disprețul. Disprețul este un fel de a masca lipsa stimei de sine, de fapt. Atunci când ai stimă de sine, nu îți mai pierzi timpul încercând să îi impresionezi pe ceilalți, fiindcă știi că ai valoare.

Copiii par că se prețuiesc extrem de puțin pe sine atunci când:

  • fie lovesc alți copii, purtând masca “Nu-mi pasă, sunt dur și puternic”,
  • fie se retrag adânc în ei și dau celor din jur mai mult decât pot, dând impresia “Imi e ok cu orice, sunt tare flexibil”.

Ambele atitudini, în timp, devin a doua natură, copiii ajungând adulți care nu mai știu cine sunt ei cu adevărat.

Otilia Mantelers: Conferința Stima de sine a copilului tău este una în care am pus mult suflet și care îmi e tare dragă. Este una matură pentru traiectoria mea profesională. Fiindcă ea este rodul muncii mele cu copiii mei, cu copiii care vin la mine la cabinet, cu părinții cu care am lucrat și, nu în ultimul rând al muncii mele cu mine. Este una în care accentul se pune pe trăire emoțională, observație și învățare a unui mod uneori neobișnuit se a interacționa cu copiii. Una în care ne recunoaștem pe noi și felul de a relaționa cu copiii în fiecare moment.

Știm că pentru a-i ajuta pe copii să aibă stima de sine, ingredientul principal este să ne iubim copiii necondiționat. Aceasta este o întâlnire în care Otilia ne povestește despre CUM le arătăm copiilor dragostea necondiționată. Este tare practică, așa cum ne-am obișnuit la întâlnirile cu ea.

Vino la conferința cu Otilia și vei afla:

  • lucrurile pe care le facem noi, părinții, și care le scad stima de sine copiilor: rușinarea (nevoită), neacceptarea, morala excesivă
  • subiectele pentru care îi certăm cu precădere, care reprezintă puncte de durere pentru noi, părinții: minciuna, sexualitatea, dependențele (de mâncare, ecrane, de persoane etc) promisiunile neținute, competiția, școala, faptul că cei mici au anumite emoții care nouă ni se par “neplăcute”
  • cum le arătăm copiilor că îi acceptăm cu totul atunci când fac ceva greu de tolerat
  • cum îi ajutăm să își recapete puterea atunci când alți copii / adulți îi fac să nu se mai placă pe sine, să nu se mai simtă puternici și frumoși
  • cum îi ajutăm să spună NU atunci când asta le face bine

Cine e Otilia Mantelers?

Otilia este expert în parenting, blogger cu vechime, mare iubitoare de cărți și mamă a trei copii. A avut norocul să studieze puterea terapeutică a jocului cu Lawrence J. Cohen, reputat doctor în psihologie, creatorul Playful Parenting și cel mai apreciat specialist în domeniu din lume; așa a ajuns să integreze jocul și joaca în activitatea ei. Este susținătoarea și promotoarea metodei Parenting by Connection, cu care s-a familiarizat în cadrul unui program intens de formare inițiat de organizația Hand in Hand Parenting din SUA. Pe aceste teme, organizează de câțiva ani cursuri pentru părinți și conferințe cu invitați internaționali. Otilia va absolvi anul acesta studiile de psihologie la Open University, Marea Britanie.

Înscrieri și alte informații utile

  • Conferința va avea loc sâmbătă, 10 martie, în intervalul orar 10:00 – 13:00.
  • Locurile sunt limitate.
  • Locație: Școala Prems

Tombola: Cei prezenți în sală vor putea pleca acasă cu unul dintre premiile puse la dispoziție de partenerii evenimentului:

Investiție:

  • 120 ron/pers (19 feb-6mar)
  • 150 ron/pers (7-9mar)
  • Bilete: http://bit.ly/2BBMjSd

Nu se fac înscrieri în ziua conferinței!

“4 părinți susțin un dascăl”: Cu acest pachet special, cadrele didactice au posibilitatea de a participa gratuit, dacă 4 părinți plătesc biletul de participare.

Înscrieri: http://bit.ly/2BBMjSd

Vă așteptăm cu drag!
Elena Loghin și Otilia Mantelers

Contact

Organizator:

Elena Loghin

Brașov, str. Gloriei, nr. 8

0720470132


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. 13 decembrie, nr. 94, cod postal 500164

0268 545 873

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe