Adaugă
Publicitate

Prezentare

Comunitatea „Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi” organizează la Casa Junilor un atelier de confecționat gherdane, joi, 3 mai, între orele 17.30 si 20.30.

Peste tot în lume, oamenii se întorc spre valorile tradiţionale care pot să fie adaptate la tendințele actuale. Gherdanul sau zgărdanul este o podoabă, respectiv o bentiță din mărgele policrome, țesute sau împletite, purtată de femei la gât și de bărbați la pălărie, un accesoriu specific portului din Maramureșul istoric și Oaș sau un șirag de mărgele sau galbeni, o salbă de mărgăritare.
Astăzi, putem asocia un gherdan cusut chiar și la o ținută modernă, iar dacă este cusut de noi, îl purtăm cu și mai multă plăcere și mândrie.

Atelierul nostru este o provocare și o invitație de a descoperi simbolurile tradiționale românești, prin realizarea unui gherdan cusut cu un motiv preluat de pe o cămașă de june din Șcheii Brașovului.

Atelierul se adresează tuturor doritorilor cu vârsta de peste 12 ani in limita locurilor disponibile.

Taxa de participare: 30 lei, include toate materialele și accesoriile necesare realizării gherdanului, inclusiv modelul de cusut, în format tipărit, precum si îndrumarea de specialitate.
___________________________________________
✒️INSCRIERI: prin mesaj cu titlul „Înscriere atelier gherdan” pe adresa , care să conțină numele dumneavoastră și numărul de telefon. Veți primi un mesaj de confirmare a participării.
Contact: 0741705382

Organizăm ateliere de cusut și la cerere.

Vă așteptăm cu bucurie!

⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘
Fără a fi simple accesorii supra-adăugate, ci adevarate piese componente ale costumului popular, integrate organic acestuia, podoabele exprimă o anume trăsătură a sufletului omenesc: pe de o parte dorința de a-și dezvălui apartenența la un grup social sau etnic, la o zonă geografică sau la o categorie de vârstă, iar pe de altă parte, tendința de a-și marca individualitatea propriei persoane față de ceilalți membri ai comunității satului (sursa: PODOABE ȚĂRĂNEȘTI - Tatiana Barbaneagra).

Contact

Organizator:

Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi

Brașov, str. Munteniei, nr. 12, cod postal 500209

0741705382


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe