Adaugă
Publicitate

Prezentare

Asociația Culturală Artessentia va invită la cursul de ceramică pentru toate vârstele (copii peste opt ani și adulți).

Vom experimenta diverse tehnici de modelare folosite la începuturile olăritului, dinainte deci, de inventarea roții olarului.

Vasele din teracotă ale culturii Noua, Tei, Schnekenberg, mărturii dezgropate pe teritoriul de azi al Brașovului, vor fi punctul de plecare în întâlnirea noastră cu lutul.

În cadrul atelierului vom modela unul din aceste vestigii arheologice în tehnici străvechi de prelucrare. După uscarea perfectă a obiectului obținut, acesta va fi ars într-un cuptor special, unde lutul fragil va capăta rezistență, transformându-se în obiect ceramic.

Susținătorul cursului care va va împărtăși din experiența sa artistică este IOAN ARON TAROI, artist ceramist absolvent al Facultății de Artă Timișoara, remarcat prin multiplele expoziții naționale și internaționale în domeniul ceramicii, sticlei și metalului.

Taxa participare: 60 lei - Sunt incluse materialele și uneltele necesare, precum și arderea obiectelor. Deoarece vasele necesită uscare perfectă înainte de ardere, obiectul realizat de dumneavoastră în cadrul cursului, va putea fi preluat de la Casa Junilor în data de 24 mai, orele 17.30-19.30.
__________________________________
Pentru înscrieri, va rugăm să transmiteţi un mesaj de confirmare fermă cu titlul "Vas neolitic", pe email , care să conţină numele participanților și un număr de telefon de contact.

Pentru alte detalii si programare ateliere la cerere: 0762633745

Contact

Organizatori:

Asociatia Culturala Artessentia

Brașov, str. Ceahlau, nr. 2


Casa Junilor

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe