Adaugă
Publicitate

Prezentare

Artistii Georgiana Gămălie si Ioan Aron Taroi, de la Asociaţia Culturala Artessentia, va fac invitatia de a incepe calatoria in universul semnelor protectoare crestate şi incizate pe suprafaţa protectoare a lemnului de tei, participand la cursul de crestaturi in lemn de la Casa Junilor.
Cursul va cuprinde doua ateliere.
1. Atelier de initiere. Pentru a ne familiariza cu ustensilele si cu tehnica, vom cresta trei elemente de baza si le veti afla semnificatia: rozeta, colţul de lup şi zig-zag-ul - elemente regasite si pe vechea poarta a lui Grid, din Scheii Brasovului.

2. O data deprinsi cu acest mestesug, in cadrul celui de-al doilea atelier, va provocam sa crestam impreuna un prasnel - pandantiv. Prasnelul este rotita de lemn, gaurita la mijloc si fixata in trecut in partea de jos a fusului de tors pentru ca acesta sa se invarteasca mai usor. Noi vom impodobi prasnelul nostru cu rozete solare, dupa chipul celor vechi si il vom transforma intr-un pandantiv original.

Atelier adresat tuturor doritorilor cu varsta de minim 12 ani.
Numar participanti: 15 persoane
Taxă participare: 80 lei - sunt incluse materialele şi uneltele de început. Pentru a va incuraja veti primi din partea noastra cutitul de crestat, prevazut cu o rezerva, pentru a continuati acest mestesug in linistea caminului dumneavoastra.

Pentru a va inscrie, va rugam sa ne transmiteţi un mesaj de confirmare fermă cu titlul "Inscriere curs crestaturi", care sa contina numele participantului si un numar de telefon de contact, la email sau prin mesaj privat.
________________________________________________
Acest eveniment face parte din seria atelierelor organizate la Casa Junilor, prin care organizatorii, Asociaţia Culturală Artessentia şi Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brasovechi, doresc sa aduca in atentie artele si mestesugurile uitate specifice zonei in care traim.

Contact

Organizator:


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6369

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe