Adaugă
Publicitate

Prezentare

In luna lui Florar, Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovechi, având ca partener Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi organizează la Casa Junilor un atelier de cusături, la care invităm domnișoarele și doamnele să descopere cusăturile și motivele tradiționale românești aplicate la realizarea unui pandantiv. Motivul ales este o floare preluată de pe o cămașă de June Roșior.
Vom lucra în punct de lucru în cruce sau în butuc, funcție de preferința dvs. (al doilea este varianta simplificată pentru punctul în cruce, rezultat din dorința de a crește viteza de cusut), pe etamină, iar apoi vom indoi marginea și vom monta cusătura într-un suport metalic pe care îl vom atașa unui șnur cu sistem de închidere ce oferă flexibilitatea lungimii. Va rezulta un frumos accesoriu de purtat la gât pentru dvs. sau pe care să îl oferiți unei persoane dragi.
Din partea noastră veți primi modelul de cusut, în format tipărit, bucata de etamină, fir roșu și crem de Tălmaciu, pentru cusut, suportul metalic și șnurul din imitație de piele prevăzut cu mecanismul de închidere, adică toate materialele necesare pentru confecționarea podoabei respective.
Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi își dorește să aducă un aport la transmiterea și păstrarea în timp a motivelor tradiționale românești, săsești și ungurești din zona în care traim și a fost creată de Antonela Lungu și Melinda Puskás.

Atelierul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani. Taxa de participare: 35 lei.

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne scrieți un mesaj cu titlul "Înscriere atelier pandantiv", care să conțină datele dumneavostră de contact (numărul de telefon), pe adresa: . Veți primi un mesaj de confirmare a participării.

Vă așteptăm!

Contact

Organizator:


Contactează realizatorul articolului

Trimite mesaj


Loc de desfășurare:

Brașov, str. Prundului, nr. 1, et. 1

0763390289, 0762633745

Urmează în Braşov 6377

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe