Adaugă
Publicitate

Sanctiuni ale Regiei Autonome de Transport (RAT) Brasov in anul 2010

Prezentare

Echipele de control ale Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov au sancţionat în cursul anului 2010 un număr total de 13.809 de persoane ce au fost depistate circulând fără a avea bilete sau abonamente de călătorie valabile. În cazul a 8.326 de persoane s-a procedat la eliberarea de bilete contravenţionale, iar în cazul a 5.483 de persoane s-au întocmit procese verbale de contravenţie.

RAT reaminteşte faptul că, potrivit HCL nr. 25/1992, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la activitatea de transport în comun, următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă: „călătoria fără bilet, cu bilet necompostat/compostat necorespunzător sau abonament de călătorie nevalabil pentru perioada de timp şi linia respectivă; folosirea abonamentelor de călătorie de către alte persoane decât titularii acestora precum şi folosirea biletelor de călătorie cu reducere sau acordate gratuit de către alte persoane decât cele îndreptăţite; transmiterea, primirea şi folosirea biletelor compostate deja, într-un mijloc de transport public local de călători, de către călătorii care coboară, respectiv cei care urcă, pentru justificarea de către aceştia a călătoriei pe care o efectuează etc".

Regia face eforturi considerabile pentru a menţine actualul nivel al preţurilor abonamentelor, stabilit la 1 iulie 2006 şi pe cel al biletelor, stabilit la 1 iulie 2007. RAT Braşov oferă la ora actuală un preţ redus al biletelor comparativ cu alte oraşe din ţară: Timişoara, Craiova şi Oradea– 2 RON/călătorie, Iaşi – 1,9 RON/călătorie, Cluj Napoca şi Constanţa – 1,75 RON/călătorie etc.

Regia Autonomă de Transport Braşov îşi va continua demersurile pentru a oferi călătorilor condiţii de confort şi siguranţă, dar reaminteşte faptul că activitatea de transport public se susţine financiar într-o proporţie semnificativă din veniturile obţinute din vânzarea de bilete şi abonamente.


Etichete:

transport in comun , Regia Autonoma de Transport , comunicat de presa , RATBV

Informaţii suplimentare 233

Urmează în Braşov 6381

Această facilitate este accesibilă în fiecare pagină de tip eveniment, entitate sau comunicat, în zona informaţiilor rapide de sub titlul articolului.

Vezi mai multe